Menu

របៀបធ្វើសាច់មាន់ចំហុយទ្រង់គ្រឿង

យើងដិងហើយថាស្ត្រី​មេផ្ទះ​ទាំងអស់​គ្នា តែងតែចង់ធ្វើម្ហូបសំរាប់ស្វាមីជាទីស្រលាញ់ពេលគាត់ចេញមកពីធ្វើការដើម្បីអោយគាត់ស្រលាញ់យើងកាន់តែខ្លាំងថាមទៀត ។ (​ តោះទំព័រ​យើងខ្ញុំ សូម​លើក​នូវ​មុខម្ហូប​ដ៏​ឆ្ងាញ់​ពិសារ​មួយ មក​បង្ហាញ​ជូន​ស្ត្រី​មេផ្ទះ​ទាំងអស់​គ្នា​!!!​ )
+គ្រឿងផ្សំៈ​ 
សាច់ផ្លៅមាន់ ៣ ទៅ ៤ ដុំ
ខ្ញី​ហានហើយ ៤០​ គ្រាម
ម្តេសប្លោកធំ ១​ ផ្លែ ( ហានជាចំណិត )​​ ។
+គ្រឿងផ្សំរស់ជាតិ​:

  1. ទឹកស៊ីអៀវខាប់ ៣ ស្លាព្រាបាយ
  2. ស្ករកន្លះស្លាព្រាបាយ
  3. អំបិល ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
  4. ប៊ីចេង ១ ស្លាព្រាកាហ្វេ
  5. ស្រាស្លា ១ ស្លាព្រាបាយ

+វិធីធ្វើ
 ជាដំបូងអ្នកត្រូវលាងសាច់មាន់ជាមុនសិន។​ (ហាន់​ម្ទេស​ជា​ចំណិតៗ​បញ្ឆិតៗ)​ ។
ដាក់ប្រេងរុក្ខជាតិឆាទឹកត្រីខាប់ បន្ទាប់​មក​ចាក់​ស្រាស្ករទឹក​ធម្មតាអំបិលប៊ី​ចេង​ចូល​ឆា​ឲ្យ​សព្វ​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់ បន្ទាប់​មក​ប្រឡាក់​សាច់​ឲ្យ​សព្វ​ផ្អាប់​ទុក​រយះ​ពេល ២ ម៉ោង។ បន្ទាប់មកដាក់ចំហុយសាច់រយៈពេល ២០ នាទី រួច​ហើយ​ស្រង់​ចេញ​ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់​កាច់​ជា​ដុំៗ​រាប់​ដាក់​ចាន បន្ទាប់​​​មក​ស្រោច​ទឹក​គ្រឿង​ខាប់​ដែល​សល់​ប្រលាក់​សាច់​ពី​លើ​សាច់ ហើយ​រោយ​​ម្ទេស និង​ខ្ញី​ពីលើ​ជា​​ការ​ស្រេច៕​​ 

No comments:

Post a Comment

Labels